Δραστηριότητες

 
Ένας προορισμός χαρακτηρίζεται από τις δραστηριότητες που προσφέρει στους επισκέπτες του. Μαζί με τους έμπειρους συνεργάτες μας από το www.arachovaexperience.gr μπορούμε να προτείνουμε την κατάλληλη για εσάς δραστηριότητα μέσα από τη μεγάλη ποικιλία που διατίθενται όλο το χρόνο για μικρούς και μεγάλους
 

Snowmobile

Διασχίστε το χιόνι με μία διασκεδαστική οδήγηση με snowmobile σε επιλεγμένες διαδρομές. Προετοιμαστείτε με ζεστά ρούχα και χαρείτε τις χιονισμένες πλαγιές του ονειρικού όρους Παρνασσού.

Ποδηλασία

Αν είστε λάτρης της ποδηλασίας, δεν έχετε παρά να επιλέξετε μία μοναδική εμπειρία ανάβασης και κατάβασης με mountain bike στον μαγευτικό Παρνασσό. Με τις συμβουλές και τη βοήθεια έμπειρων οδηγών, καθώς και με τους προσωπικούς σας στόχους, απολαμβάνετε με ασφάλεια μία ξεχωριστή διαδρομή.

Πρόγραμμα ευεξίας στο δάσος με Yoga και Pilates

Yoga ή Pilates; Ό, τι από τα δύο και αν επιλέξετε, εγγυούμαστε την απόλυτη ηρεμία του σώματος και της ψυχής. Οι συνεδρίες διεξάγονται στη φύση της Αράχωβας και του Παρνασσού για να επιτευχθεί η απόλυτη χαλάρωση και αναζωογόνηση. Μαζί με τους έμπειρους γυμναστές μας μπορείτε να αποβάλλετε το στρες και να ανακτήσετε τη γαλήνη που αναζητάτε.

Χιονοδρομία

Χιόνι, χαμόγελα, διασκέδαση! Όλα αυτά χρειάζονται μία δραστηριότητα και αυτή είναι η χιονοδρομία. Σε συνεργασία με έμπειρους δασκάλους και την κατάλληλη εκπαίδευση, μικροί και μεγάλοι γίνονται ειδικοί στο σκι. Δαμάστε τις πλαγιές του Παρνασσού κάνοντας και snowboard μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, ζωσμένοι με τον απαραίτητο εξοπλισμό για μία ασφαλή και διασκεδαστική εμπειρία στο χιόνι.

Αναρρίχηση

Ένα από τα πιο δημοφιλή extreme αθλήματα που κανείς μπορεί να βιώσει στον Παρνασσό είναι η αναρρίχηση. Με τον απαραίτητο εξοπλισμό, τους εξειδικευμένους συνεργάτες μας και την ύπαρξη ειδικών σημείων για αναρρίχηση, μπορείτε να ζήσετε μία νέα περιπέτεια που αναδεικνύει κάθε ατρόμητο αναρριχητή. Αποκτήστε νέες εμπειρίες πάντα με ασφάλεια.

Ιππασία

Αν είστε λάτρης της φύσης και των αλόγων, μπορείτε να βιώσετε μοναδικές εμπειρίες ιππασίας με τους αγαπημένους σας, μικρούς και μεγάλους, σε συνεργασία με τον Ιππικό Όμιλο και να εξερευνήσετε κάθε κρυφή πτυχή της Αράχωβας με μία συναρπαστική βόλτα.

Γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων

Ο κάθε τόπος προσφέρει κάτι μοναδικό και διαθέτει τα δικά του τοπικά προϊόντα. Γι’ αυτό δε μπορούμε να παραλείψουμε τη γνωριμία σας με τα προϊόντα της Αράχωβας.

Οργανώνουμε επίσκεψη και ξενάγηση σε εργαστήρι παραγωγής φορμαέλας, Π.Ο.Π τυρί Αράχωβας. Δίνεται επίσης η ευκαιρία σε όσους είναι λάτρεις των τοπικών προϊόντων, να δημιουργήσουν το δικό τους τυρί με τη βοήθεια των τοπικών παραγωγών. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα επίσκεψης σε μελισσοκομεία, δίνοντας ιδιαίτερη βάση στο να εξιστορηθεί το πώς ξεκίνησε η παραγωγή του μελιού, τις ιδιότητες και την ιστορία του.

Οργανώνουμε επίσης επίσκεψη σε εργαστήρια τοπικών γλυκών και οι επισκέπτες δύνανται να δοκιμάσουν και στο τέλος να αγοράσουν τα γλυκά που τους εντυπωσίασαν. Αν είτε λάτρης του οίνου, αξίζει να επιλέξετε μία επίσκεψη για γευσιγνωσία σε κελάρι τοπικών παραγωγών. Το κρασί, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ποτά σε κάθε ελληνικό τραπέζι, το οποίο έχει δεκάδες θρεπτικά συστατικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση διαφόρων παθήσεων και ασθενειών.

Τέλος, η συγκομιδή ελιών είναι η πιο παραδοσιακή ελληνική διαδικασία μετά τους καλοκαιρινούς μήνες, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά με μία επίσκεψη σε ελαιοτριβείο, την κατάλληλη βέβαια εποχή.
Κράτηση